Welkom in het Aulnenhof,
een karaktervolle hoeve in
een wondermooie omgeving waar we al jouw wensen
laten uitkomen.

Jouw feest in goede handen dankzij Aulnenhof

5 verrassende weetjes over Aulnenhof

Zoek je een hotel met een rijk verleden waar je tal van activiteiten kunt doen? Dan is Hotellerie Aulnenhof the place to be. Want daar bevind je je midden in de natuur, loert de geschiedenis constant om de hoek en word je nog echt in de watten gelegd. Hieronder vind je vijf leuke weetjes over hotel Aulnenhof op een rij.

1. Hotel Aulnenhof dankt zijn bestaan aan een bekeerde struikrover

Na een woelige periode in zijn leven bekeerde de struikrover Landelinus van Crespin zich en bouwde hij in 657 de abdij van Aulne nabij Charleroi. Algauw kreeg hij enkele volgelingen. Na een periode van rijkdom, plunderingen en restauraties werd de abdij uiteindelijk vernield tijdens de Franse Revolutie.

Hotel Aulnenhof dankt zijn bestaan aan een bekeerde struikrover.

De abdijhoeve Aulnenhof was tot dan in het bezit van de abdij en bleef actief. Op het einde van de 20ste eeuw werd ze omgetoverd tot een hotel met feest- en vergaderzalen.

 

2. Hotel Aulnenhof is nauw verbonden met de natuur

Hotel Aulnenhof bevindt zich niet alleen midden in de prachtige natuur van Walshoutem, een deelgemeente van Landen. Het is ook vernoemd naar een boom: de Elzeboom van het geslacht Alnus, wat in het Frans aulne is. Dat komt omdat die veel voorkwam in de streek van de abdij van Aulne. Aulnenhof verwijst trots naar de naam van de abdij.

Het hotel is het vertrekpunt voor een veelzijdige vakantie.

3. Het hotel is het vertrekpunt voor een veelzijdige vakantie

Walshoutem biedt elk wat wils. Zo kun je er slenteren langs romantische kastelen of appelen en peren plukken in fruitboomgaarden. Pik je graag wat geschiedenis mee? Breng dat zeker de historische gebouwen en religieuze monumenten een bezoekje. Een overnachting boeken in hotel Aulnenhof is het startschot van een afwisselend weekend.

 

4. In het hotel gaan modern en authentiek hand in hand

De gebouwen van het hotel gaan terug tot de achttiende eeuw. Toch krijg je in alle kamers en zalen de moderne luxe die je verwacht: gratis wifi en aansluitingen voor beamer en andere apparatuur. Zo verlopen je feesten of vergaderingen altijd vlot. Wil je een kamer boeken? Dan krijg je ook alle comfort – zoals een eigen badkamer en digitale televisie.

In de luxekamers is er zelfs airconditioning. Al dit moderne comfort contrasteert mooi met het authentieke karakter van de hoeve.

 

5. Hotel Aulnenhof deed mee aan Met Vier in Bed in 2018

Ken je het tv-programma Met Vier in Bed nog? Hotellerie Aulnenhof deed daaraan mee in 2018. Petra en Ignace hebben toen alles uit de kast gehaald om de andere deelnemers te tonen wat het hotel en zijn omgeving te bieden hebben. Zo weet nu heel Vlaanderen wat ze krijgen als ze een kamer boeken of een zaal huren bij Aulnenhof.

 

Wil je al dat moois met je eigen ogen zien? Kom Aulnenhof dan zelf ontdekken.

 

Boek je verblijf

Vorige