Welkom in het Aulnenhof,
een karaktervolle hoeve in
een wondermooie omgeving waar we al jouw wensen
laten uitkomen.

Jouw feest in goede handen dankzij Aulnenhof

Checklist voor het perfecte familiefeest

Wil je een familiefeest organiseren? Dan weet je dat daar heel wat bij komt kijken. Om het overzicht te behouden, vind je hieronder een handige checklist. Zo weet je altijd waarmee je allemaal rekening moet houden.

Prik een datum voor je familiefeest

 

Is je familiefeest voor een speciale gelegenheid, zoals een verjaardag, jubileum of communie? Dan organiseer je dat het best op of rond die dag. Wil je je familie gewoon nog eens bij elkaar brengen? Dan maakt de datum op zich niet zoveel uit.

Wil je een familiefeest organiseren?

Vraag eens rond bij iedereen en prik een datum die voor iedereen – of toch de meesten – past. Leg de datum sowieso ruim op voorhand vast. Dan is de kans groter dat iedereen je familiefeest in zijn agenda kan passen.

 

 

Kies de ideale locatie voor je familiefeest

Zodra je familiefeest een datum heeft, zoek je zo snel mogelijk naar een geschikte locatie. Want je wilt natuurlijk niet dat je favoriete feestzaal op die dag al bezet is. Kies een locatie op basis van het weer: op een zomerse dag is het fijn om buiten te zitten – zoals op een binnenplein of in een tuin. Als het fris en nat is, blijf je liever gezellig warm binnen. Feest je liever thuis? Hou er dan rekening mee dat je zelf meer werk hebt: versieren, boodschappen doen, koken of opwarmen, afwassen, …

Kies de ideale locatie voor je familiefeest.

Stel het ideale menu samen voor je familiefeest

Hou je je familiefeest in intieme kring of telt je gastenlijst enkele A4’tjes? In beide gevallen kies je vast een ander menu. Voor kleine feesten is een driegangenmenu een prima keuze, terwijl een buffet geschikter is voor veel gasten. Wat je ook kiest, hou rekening met iedereen: vleeseters, vegetariërs, kinderen, …

Zo blijft niemand op zijn honger zitten. En zorg natuurlijk altijd voor bijpassende wijnen en bieren en voor water en niet-alcoholische dranken.

 

Maak je familiefeest onvergetelijk

Alleen lekker eten maakt je familiefeest natuurlijk niet af. Gezellige muziek is ook onmisbaar – gewoon als achtergrond of om de benen los te gooien. Voor kinderen zorg je het best voor wat animatie. Denk daarbij aan een springkasteel, grime of ballonplooier. Breng op regenachtige dagen zeker gezelschapsspelletjes mee. Zo weet iedereen zich goed bezig te houden. En voorzie ook een rustig hoekje om even op adem te komen.

Vorige