Welkom in het Aulnenhof,
een karaktervolle hoeve in
een wondermooie omgeving waar we al jouw wensen
laten uitkomen.

Jouw feest in goede handen dankzij Aulnenhof

Een trouwlocatie zoeken: tips & tricks

Proficiat, je gaat trouwen! Tijd om jouw grote dag te plannen. Een trouwlocatie zoeken is dan ook één van de belangrijkste voorbereidingen voor je huwelijksfeest. Helaas is het ook meteen niet de gemakkelijkste. Daarom geven we enkele tips en tricks, waarmee je de ideale trouwlocatie vindt voor een magische trouwdag zoals je er al jaren van droomt.

Een trouwlocatie met de juiste sfeer

Heb je al helemaal voor ogen in welke sfeer jij en je geliefde elkaar het ja-woord willen geven? Dan ga je in de eerste plaats een trouwlocatie zoeken in de juiste stijl. Droom je van een bohemien trouwlocatie, een alternatieve trouwlocatie of ben je helemaal verkocht voor een landelijke, romantische trouwlocatie? 

Een trouwlocatie zoeken is één van de belangrijkste voorbereidingen voor je huwelijksfeest.
Daarnaast bedenk je best nu al of je graag ter plaatse trouwfoto’s wil nemen. In dat geval ben je immers op zoek naar een mooie trouwlocatie met bijvoorbeeld een tuin aan of met historische gebouwen in de omgeving. Ten derde heeft een trouwlocatie waar je kan overnachten grote voordelen. Zo moet je geen vrije kamer vinden in een hotel, wat op sommige plaatsen in Vlaanderen niet evident is, en hoef je na het feest niet meer naar huis te rijden (waar je misschien een verrassing van je vrienden te wachten staat).
De ideale trouwlocatie: the bigger the better?

De ideale trouwlocatie: the bigger the better?

Veel mensen dromen van een episch huwelijksfeest op een groot domein, maar in werkelijkheid bereik je de meeste gezelligheid en de minste stress met een trouwlocatie op maat van jouw gastenlijst, het draaiboek van je huwelijk en je logistieke wensen. Wil je verschillende binnen- of buitenruimtes gebruiken voor respectievelijk de receptie, het eten en het dansfeest?

Wil je tijdens het feest foto’s kunnen tonen met een beamer? Natuurlijk is ook je budget van belang. Een mooie trouwlocatie is veel waard, maar je wil na je huwelijksnacht niet opstaan met een financiële kater. Tot slot is de ligging van je trouwlocatie minstens zo belangrijk als de grootte. Geluidshinder vanop straat of gasten die de trouwlocatie niet vinden, kunnen je ceremonie en draaiboek serieus in de war sturen.

Eten en drinken op je trouwlocatie

De liefde van de man, de vrouw én je gasten gaan door de maag. Heb je een bepaald gerecht of een lekker drankje in gedachten, of wil je een beroep doen op de expertise van een cateraar? Met in-house catering op de trouwlocatie bespaar je jezelf in elk geval veel planwerk en zorgen vóór, tijdens en na je trouwfeest. En vergeet natuurlijk niet de bediening. Je vrienden zich laten uitsloven op jouw ‘big day’ is niet bepaald groothartig.

Aulnenhof: de ideale trouwlocatie voor jouw zorgeloos droomhuwelijk.

Aulnenhof: de ideale trouwlocatie voor jouw zorgeloos droomhuwelijk

Trouwplannen? Bij abdijhoeve Aulnenhof hebben we alles in huis om je een onvergetelijke huwelijksdag én -nacht te bezorgen. Onze rustig gelegen en goed bereikbare hoeve heeft trouwlocaties op maat van elk gezelschap en seizoen: van ons gezellig Heerenhuys (35 m²) en de Orangerie (45 m²) tot onze ruime Brabander-zaal (380 m²) en het Binnenhof (1200 m²). Snuif hier alvast de sfeer op van ons domein, ontdek onze arrangementen, of neem contact met ons op om jouw droomhuwelijk te bespreken. We denken mee na over je draaiboek en stellen alles in het werk om jou de dag van je leven te bezorgen, en daar horen natuurlijk geen praktische beslommeringen bij!

Vorige